Moncaro Tordiruta Passito

Moncaro Tordiruta Passito

209,00 kr Sött vin Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

Mångfaldigt prisbelönt sött vin Från Moncaro. Gjort på 100% Verdicchio som fått mogna på ekfat under 12 månader och sedan ytterligare ett år på flaska. Årgång 2007 har bland annat fått guld på Concours Mondial de Bruxelles och andra årgångar kan stoltsera med bland annat Tre Biccheri från Gambero Rosso och 5 Grappoli från Duemilavini.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 74408
Druvsort 100% verdicchio
Årgång 2011
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 500 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 16 g/100ml
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Intensiv doft med inslag av kanderad citrus, exotiska frukter och honung. Stor smak av citrus, honung, aprikos och vanilj.
Passar till Desserter eller ost

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.