Moncaro Organic Spumante

Moncaro Organic Spumante

65,00 kr Mousserande vin Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

Ekologiska bubblor från populära Moncaro! Ett friskt och fruktigt bubbel gjort på 100% Verdicchio som skördas tidigt för att få ett vin med fin syra. Den fina moussen och vinets fruktiga stil gör att det passar utmärkt både som aperitif och till lättare rätter. Silvermedalj på Mundus Vini 2018. Prova till färska skaldjur eller småplock.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 7141
Druvsort 100% verdicchio
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 1,3 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk och fruktig smak av vit persika, citrus, päron och fläder.
Passar till Aperitif, lättare sallader, skaldjur eller som sällskapsdryck.

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.