Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay Barrel Fermented

Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay Barrel Fermented

95,00 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Coastal Region, Sydafrika

Ekfatslagrad Chardonnay från Kleine Zalze som tagit hem flera fina priser, bland annat Guld på Mundus Vini International Wine Award 2017.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 78545
Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2018
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Medelfyllig, komplex smak med inslag av citrus och mineral. Eftersmaken är frisk, rund och krispig med ren frukt.
Passar till Fisk, skaldjur och fågel

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.