Kleine Zalze Vineyard Selection Cabernet Sauvignon Barrel Matured

Kleine Zalze Vineyard Selection Cabernet Sauvignon Barrel Matured

119,00 kr Rött vin, medelfylligt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Ett strukturerat vin av cabernet sauvignon med integrerade ekfatstoner i en återhållen men kraftfull stil. Till det här vinet tar Kleine Zalze druvor endast från de bästa vingårdarna runt Stellenbosch. Årgång 2017 tog hem Guld i Concours Mondial de Bruxelles 2019.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 12019
Druvsort 85% cabernet sauvignon, 10% merlot, 5% petit verdot
Årgång 2017
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk och elegant doft av mörka körsbär och plommon. Rik smak av svarta vinbär, körsbär och kaffe med toner av ekfat. Lång eftersmak.
Passar till Smakrika, gärna grillade rätter av mörkt kött

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.