Kleine Zalze Family Reserve Shiraz

Kleine Zalze Family Reserve Shiraz

235,00 kr Rött vin, fylligt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Generös och fruktig Shiraz med finess gjord på druvor från två topplägen på Kleine Zalzes Groot Zalze-farm. De olika lägena bidrar med sin unika karaktär till detta vin som sedan fått mogna på franska ekfat i 24 månader. Guld på både Veritas 2017 och Sommelier Wine Awards 2018 samt 4,5 stjärnor i John Platter Wine Guide 2018.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 76347
Druvsort 100% shiraz
Årgång 2013
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Doft av björnbär, mogen frukt och kryddor. Intensiv smak av plommon och mörk frukt med välintegrerade tanniner.

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.