Errázuriz MAX Chardonnay

Errázuriz MAX Chardonnay

119,00 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Casablanca Valley, Aconcagua, Chile

Med svala vindar från havet och mängder av sol blir förhållanden i princip perfekta för att odla Chardonnay i Casablancadalen. Massor av frukt men med bibehållen syra. Vinet har jästs och lagrats på fransk ek i ca 10 månader.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 72513
Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2018
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Skruvkork
Producent Viña Errázuriz

Innehållet

Smakbeskrivning Doft av apelsin, citrus, röda äpplen, ananas och mango. Smaken är rik av citrusfrukt, äpple, mogen stenfrukt och mineral. Inslag av kryddor och fräsch syra i den långa finishen.
Passar till Lättare rätter på ljust kött eller smakrika fiskrätter

Om Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Om Casablanca Valley, Aconcagua, Chile

I Casablanca Valley, lite drygt 75 km nordväst om Santiago, planterades de första vinplantorna i mitten av 1980-talet. Detta inledde ett nytt och mycket viktigt kapitel i Chiles vinproduktionshistoria. Med sina lägre temperaturer tack vare Atlantens svala vindar får man fram friska och fruktiga viner. Den kylande morgondimman är idealisk för Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir. Sand och lera dominerar jordmånen.