Errázuriz Estate Series Cabernet Sauvignon Rosé

Errázuriz Estate Series Cabernet Sauvignon Rosé

39,00 kr Rosévin Valle Central, Chile

Torrt rosévin i en generös och smakrik stil på halvflaska från Errazuriz. Utmärkt att dricka året runt som aperitif, till fiskgrytan eller kycklingen.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 2970
Druvsort 100% Cabernet Sauvignon
Årgång 2019
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 375 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt <0,3 g/100ml
Producent Viña Errázuriz

Innehållet

Smakbeskrivning Ljust rosa. Ungdomlig och fräsch doft av jordgubbar, vit persika och rosor. Torr, frisk och generös smak med toner av röda bär och persika med eftersmak av smultron.
Passar till Aperitif, plockmat, sallad, fisk eller kyckling

Om Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Om Valle Central, Chile

Central Valley (Valle Central) står för ca 75% av Chiles vinproduktion. Regionen är belägen söder om Santiago och innehåller några av Chiles bekantaste vindistrikt.