District 7 Cabernet Sauvignon

District 7 Cabernet Sauvignon

111,20 kr Rött vin, fylligt Monterey, Kalifornien, USA

Stor och kraftfull Cab med elegans och balans från två olika vingårdar i Hames Valley AVA och San Lucas AVA. Hames Valley med sitt skyddade läge har de största dagliga temperaturskillnaderna i området och det gör att cabernet sauvignon trivs ypperligt här. Även området San Lucas har varma dagar och kalla nätter. Kombination av varma dagar,  svala nätter och en otroligt lång växtsäsong ger stora men väl balanserade tanninrika viner med mogen frukt.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 74948
Druvsort 100% cabernet sauvignon
Årgång 2018
Alkoholhalt 13,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Scheid Family Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Generös doft av mogna körsbär, hallon och vanilj. Kraftfull men balanserad och elegant smak av björnbär, svarta vinbär och mandel. Silkeslena och välintegrerade tanniner.
Passar till Rätter av kött, gärna grillat, och smakrika grytor

Om Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.