Côte de Beaune Blanc

Côte de Beaune Blanc ”Les Pierres Blanches”

269,00 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike

Detta vin distribueras numera av Tryffelsvinet: https://www.tryffelsvinetsvinklubb.se

Ekologisk Bourgogne från småskalig producent!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 74602
Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2018
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar Biodynamisk odling
Ekologiskt vin
Producent Domaine de la Vougeraie

Innehållet

Smakbeskrivning Torrt, ungt och elegant vin med inslag av fat, mineral, nötter, gröna äpplen och smör.
Passar till Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött.
Vinifikation Jäst dels i traditionella öppna ekfat, dels i rostfria ståltankar. Lagrad 18 månader i 30% nya, medelrostade 228-liters Allier-fat. Mycket varsam filtrering.

Om Domaine de la Vougeraie

Det finns egendomar som har förmånen att arbeta helt utan kompromisser och helt utifrån sina visioner. Det här är en av dem. Domaine de la Vougeraie i byn Premeaux Prissey ägs och drivs av familjen Boisset. Men det dröjde ända till 1999 då det första vinet med namnet Vougeraie lanserades. Under 1990-talet köptes en rad olika toppvingårdslägen i både Côte de Nuits och Côte de Beaune. Det första vingårdsläget som köptes var ”Les Evocelles”. 1994 påbörjade man en omdaning mot ekologisk odling. Idag är alla viner biodynamiskt odlade och ekologiskt certifierade.
Bourgogne har över 4000 registrerade vinproducenter, och bland vinmänniskor är det välkänt att du måste ha bra koll på vilka som är bra och dåliga producenter i denna region. Men bland alla dessa ofta väldigt små producenter finns några av världens mest ansedda gårdar. Domaine de la Vougeraie tillhör utan tvekan detta toppskikt.

Om Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike

Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder. Här dominerar druvan Pinot Noir.