Biecher Riesling

Biecher Riesling

87,00 kr Vitt vin, lätt & friskt Alsace, Frankrike

I Alsace anses fyra druvsorter vara ädla då viner gjorde på dessa får ett utomordentligt uttryck av terroiren. Ädla druvsorten Riesling är av dessa fyra Alsace stora vin. Jean Biecher är en anrik producent i Alsace och har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Biecher Organic Riesling är ett praktexemplar av Biechers passion, då vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor samtidigt som vinet har en för ursprunget typisk grönfruktig stil med inslag av honungsmelon, citron, vita blommor och klassisk kryddig mineralitet. Vinet premieras årligen med nya utmärkelser och dess fruktiga och friska smak passar utmärkt till fisk, skaldjur samt vegetariska rätter.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 12284
Druvsort 100% Riesling
Årgång 2019
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,56 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Jean Biecher

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en stor, blommig, typisk rieslingdoft. Det är ett torrt och balanserad vin med en frisk syra, en blommig och fruktig karaktär samt har en kryddighet som man ofta hittar i viner från Alsace.
Passar till Alsaceviner är kända för sin fyllighet och ofta tydliga kryddighet och är därför mycket användbara till många sorters mat, från fiskrätter till lättare kötträtter, charkuterier och ostar. När det gäller ost är förstås den lokala Munsterosten det allra bästa alternativet. Förutom vin och ost har Alsace ett grundmurat rykte för sin höga kvalitet på gåslever, och inte helt överraskande är gåslever och ett glas Alsacevin en underbar kombination.
Vinmakare Oliver Biecher

Om Jean Biecher

Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.